אשכים ניידים בגדלים שונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/09/2019 | 06:27 | מאת: מיקה

בני בי כמעט 11 קיבל מכה אתמול באיבר. בבדיקה של רופאת המשפחה נצפה רק אשך שמאלי ואילו האשך הימני לא. לבני אשכים ניידים. הרופאה ייחסה זאת ללחץ של בני ומהפחד מהבדיקה. יצאנו מהחדר להרגעות ןחזרנו לאחר מספר דקות. בבדיקה השנייה הרופאה מצאת את האשך אך טענה כי הוא קטן יותר מהשמאלי. האם תקין? האם יכול להיות בגיל זה שוני בין האשכים?

1) מידע לא מדוייק מה גודל כל אשך? מה ההפרש ביניהם? 2) בדרך כלל רק אנדוקרינולוג ילדים יכול להגדיר גדלים והפרשים נא לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים