הורמון גדילה שהבן שלי קיבל לפני 6 שנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/09/2019 | 14:41 | מאת: דוד

שלום פרוםסור צדיק הבן שלי קיבל הורמון גדילה כ9 שנים במינון נמוך שאלתי היום אחרי6 שנים מקבלת ההורמון גדילה ובעקבות המחקר הצרפתי האם אנחנו צריכים להיות באיזה מעכב שהוא של צילומים .או בדיקות אחרות תודה

המחקר הצרפתי לא אושר כמצביע על גורם סיכון על ידי ה FDA המחקר הצרפתי הוא 1/8 ממחקר כלל אירופאי יתר 7 המרכזים באירופה לא ראו תוצאות כמו במחקר הצרפתי. באיסוף נתונים על מטופלי הורמון גדילה בארץ מ1988 עד 2012 לא נראו תופעות לוואי כמו במחקר הצרפתי. אלא אם יש גורם סיכון נוסף היכול לגרום לסרטן.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים