האם הזרקה כפולה של הורמון גדילה תביא לגדילה מואצת יותר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/09/2019 | 19:59 | מאת: מור

היי הבן שלי בן 13. לוקח הורמון גדילה 2mg/day עקב חוסר שהוכח בגיל 8. לאחרונה חשב לעצמו, שאם יזריק לעצמו כמות כפולה של הורמון גדילה - הוא יגבה מהר יותר. והוא כבר חודש עושה את זה (לוקח 4mg/day) בניגוד להוראות האנדוקרינולוג. אני אומרת לו שזה אסור ושזה יכול לגרום לבעיות. 1) האם זה באמת יגרום לו להיות יותר גבוה? 2) האם זה בעייתי? זה עושה בעיות?

מתן הורמון גדילה מעלה את רמת IGF בדם. ההוראות בעולם הן לשמור את רמת הIGF בטווח הנורמה. בגלל חשדות שרמת IGF גבוהה אולי קשורה להופעת סרטן. מינון הורמון גבוה מאד במיוחדבמשפחות הנוטות לסוכרת קשורה להופעת סוכרת. קצב הגדילה תוך מינון כפול של הורמון גדילה אינו גורם לקצב גדילה כפול, יכול להעלות את קצב הגדילה, לא בהרבה. גם אם יש עליה משמעותית וההתבגרות מתקדמת יתכן והיתרון של מתן גבוה של הורמון גדילה יתבטל על ידי התקדמות מהירה של ההתבגרות יש לבדוק אצל הנער כבר עכשיו את רמת ה IGF בדם, את רמת הסוכר בצום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים