בת 14 לא מפסיקה לגבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/04/2019 | 08:50 | מאת: דפנה

שלום בתי בת 14 וגובהה 1.78 ס"מ! היא גבהה בכ-15-20 ס"מ בשנתיים האחרונות (כשחגגנו לה בת מצווה היא הגיעה לי לכתף. היום היא גבוהה ממני בחצי ראש). מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הצמיחה? אין לה שדיים (ממש ניצנים קטנים), היא קיבלה מחזור ויש לה שיערות באיבר המין. עשינו לה צילום של כף היד והרופא אמר שכשהיא תקבל מחזור הצמיחה תיעצר והיא תגיע ל-1.75 ס"מ. מן הסתם זה לא נכון. מה ניתן לעשות? אם בכלל..... תודה מראש

אין לי שום נתון עניני כדי לדעת אם תחזדית הגובה נכונה בעבר הרחוק נתנו אסטרוגן (ההורמון השי ) בכמות גדולה-פי 6 מהנורמה. מחקרים הראו שטיפול כזה גרם לעקרות אצל חלק מהנשים באותה תקופה, היו בנות שהטיפול גרם לדימום מהרחם שגרם להמוגלובין נמוך מאד ברמה מסוכנת. אם כבר יש לה מחזור, אינני מציע כל התערבות שהיא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים