תחילת טיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/03/2019 | 13:33 | מאת: יובל

הבן שלנו, בן 12 וחצי. החל טיפול בהורמון גדילה לפני 4 וחצי חודשים. לא נראה שינוי בגובה מתחילת הטיפול. בביקורת רופא מטפל לאחר חודשיים לא היה ברור אם גבה, כי לא נמדד כאשר התחיל את הטיפול. לכן ימדד שוב עוד כחודש. הוא מתחיל להתייאש וחושב שהטיפול מיותר. האם יכול להיות שטיפול בהורמון גדילה לא עוזר? בנוסף, החלו לצמוח מעט פצעי בגרות בפנים (לפני כן לא היה כלל). האם יש קשר לטיפול?

1)"הבן שלנו, בן 12 וחצי. החל טיפול בהורמון גדילה לפני 4 וחצי חודשים. לא נראה שינוי בגובה מתחילת הטיפול." תשובה: את אומרת שלא מדדת ם אותו בתחילת הטיפול. אם זה נכון, אין לך שום הוכחה רצינית אם הוא גדל או לאץ 2)" בביקורת רופא מטפל לאחר חודשיים לא היה ברור אם גבה,: תשובה: חודשיים הוא פרק זמן קצר מידי כדי להחליט. אינני מודד לפני שחלפו 4 חודשים. תלוי גם מי מדד אותו. אם מי שמדד לא קבל הכשרה מיוחדת למדוד גדילה, למדידה אין ערך האנדוקרינולוג המטפל בו צריך למדוד אותו ולהחליט. מ- ם לא קרה לי שמישהו המקבל טיפול בהורמון גדילה לא שיפר גדילתו ב- 6 החודשים הראשונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים