גובה . מקפיצה הודעה חדשה שנבלעה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/03/2019 | 11:38 | מאת: ורד

הילדה בגיל 9.9 היינו אצל אנדוקרינולוג שבדק וקיבלנו תשובה , הילדה בגיל עצמות 11 (הפרש בין שנה לשנה וחצי) היא בשלב טאנר 3 3 B וצריכה לעבור תבחין acth . ולשקול טיפול. היא כעת בגובה 144.5 - האנדוקרינולוג שבדק אמר שהיא יכולה להגיע לגובה שלה 164 בלי קשר מתי תקבל מחזור. האם הוא דובר אמת? לדעתו ההתקדמות שלה החלה בין חצי שנה לשנה קשה לדעת בגלל שהיא במשקל 45 וזה קצת מטעה.. והיה אם תקבל מחזור בגיל עשר וחצי למשל או אחד עשרה היא חייבת להגיע לגובה 159 כדי שהיא תגיע ל 164 או 165 כמוני, אז איך אפשר לא לחשוש במצב כזה? כאשר אחרי מחזור גובהים עד 6 ס"מ (ורק במקרים בודדים עד 8 או 10 ) האם היא לא תמצה את הגובה שלה הסופי????? :(

1) האנדוקרינולוג שבדק אמר שהיא יכולה להגיע לגובה שלה 164 בלי קשר מתי תקבל מחזור. האם הוא דובר אמת? תשובה: לא בדקתי אותה, לא ראיתי את גרף המשקל והגובה והיחסים ביניהם ולא ראיתי את הצילום- פני לחוות דעת נוספת של אנדוקרינילוג אחר 2) אין שום דרת בעולם לנחש מתי יופיע מחזור 3) בלי לבדוק נערה זו , אין יכולת לתת לך תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים