בדיקת הורמון גדילה גבולי. מה הערך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/03/2019 | 11:55 | מאת: שון

בבדיקת הורמון גדילה לילד בן שלוש שגובהו 85 ס"מ נאמר שהתוצאה גבולית. מה זה אומר.

כדי להעריך מצב, צריך לדעת גם מה קצב הגדילה, כלומר האם הוא שומר על אחוזון גדילה או הולך ויורד. צריך לדעת גם אם הוא עולה במשקל או האם אחוזון המשקל גרוע לעומת אחוזון הגובה. ערך גבולי של הורמון גדילה אומר שקיים סיכוי גדול שהגדילךה הגרועה אינה דווקא בגלל הורמון גדילה. בקשר לטיפול וסיכויי הצלחת טיפול, צריכים נתונים רבים נוספים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים