מידי פעם שוכחים לתת זריקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/03/2019 | 04:18 | מאת: מונה

שלום וברכה, אם שוכחים לתת לפני השינה את זריקת ההורמון היומית, זה אבוד או שאפשר לתתה בבוקר? ובאותו עניין, לפעמים אני נזכרת באמצע הלילה שלא נתנו את הזריקה (ממש מתעוררת בגלל זה), האם בשעות שלוש ארבע לפנות בוקר זה בסדר להזריק לאותו יום שלפני? תודה רבה.

מתן אותו מינון שבועי בחלוקה לפחות ימים בשבוע גורם לירידה של עד 20% ביעילות הטיפול. אין פתרון לפצות על מה שלא ניתן. תלו מעל מיטת הילד תמונה של מזרק כדי להזכיר לכם או תלו לוח שנה בו תסמנו כל יום שנתתם זריקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים