פעוטה נמוכה,שיעור יתר,יציאות רכות תמיד.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/01/2019 | 11:04 | מאת: מורן

שלום רב,ביתי בת השנתיים,גובה 80ס״מ . יציאות רכות מאוד מאז ומתמיד. סובלת בנוסף משיעור יתר באזורים שונים בגוף. אשמח לדעת איך אפשר לעזור לה ואילו בדיקות דם מומלצות עבורה. תודה רבה.

זה לא רציני להציע בדיקות דם לפני שבודקים ילד. הבדיקה מכוונת אילו בדיקות לבחור. יציאות רכות הוא נושא אחר. יש ילדים העולים היטב במשקל וזה נורמלי אצלהם. אבל צריך לתשאל את האם- פני לבדיקת רופא ילדים. "שעור במקומות שונים" זה מידע לשיחה חברתית ולא מידע לרופא תלוי באופי השער. אם הוא רך ובהיר ומפוזר על פני הגוף-אין לו כל חשיבות אם הוא שחור וגס ובמיוחד באיזור הערווה יש צורך בברור של בלוטת יותרת הכיליה חשוב לדעת אם באותו הזמן יש גדילה מהירה מהרגיל ועוד כדאי שמומחה יבדוק ויכוון את הבדיקות לכוון הנכון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים