בדיקות דם - יותרת הכליה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/01/2019 | 19:53 | מאת: שגיא נ

שבוע טוב פרופסור: איזה בדיקות דם יש לבדוק ע"מ לבחון האם יש בעיה בהפרשת הורמונים מיותרת הכליה? (בגלל פגיעה בשיעור). תודה!

בבנים , אם הכוונה חוסר הופעת שעור מיני- צריכים לבדוק אם יש גדילה של האשכים אם מדובר בהופעת שעור מיני בגיל צעיר או ריבוי שיעור יש לבצע תבחין גרוי על ידי הזרקת חומ5ר הנקרא ACTH או סינאקטן ובודקים את תגובת יותרת הכיליה לאחר 60 דקות:17-הידרוקסי פרוגסטרון, אנדרוסטנדיאון, 11 באוקסי-קורטיזול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים