האם ניתן לעודד צמיחה לגובה ילדה בת 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/01/2019 | 00:26 | מאת: אודליה

ביתי בת 13. קיבלה מחזור בגיל 12. בחצי שנה האחרונה הפסיקה לגבוה. כרגע גובהה 156 ס"מ. גובהי 165 ושל האב 185. האם ניתן עדיין לעשות משהו ע"מ לעודד את הצמיחה או שזה מאוחר מידי?

אם היא באמת הפסיקה לגבוה, סימן שמרכזי הגדילה הפכו לעצם שאינה יכולה לגדול יותר. הכללים למתן הורמון גדילה למי שאין חוסר בהורמון הם: גובה מתחת לאחוזון 3 ותחזית גובה סופי מתחת ל 150ס"מ כלומר הנערה אינה עומדת בשום קנה מידה שניתן לטפל בה. הכללים אינם מבחינה כספית אלא מבחינה חוקית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים