שיעור בערווה ובית שחי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/01/2019 | 17:25 | מאת: אושרית

אני אמא לילדה בת 8 ו - 4 חודשים . מזה כמה חודשים יש לה שיער ערווה ובבית שחי. אנ האמא התבגרתי די מוקדם (וסת בגיל 11). האבא שעיר. בדיקות דם הורמנליות (גם לבדיקת התבגרות מינית) יצאו תקינות. הבנתי שיש זריקות לעכב התפתחות מינית. האם בגלל שהבדיקות דם יצאו תקינות אז בשלב זה אין טעם לתת את הזריקות ?

שיעור אינו שייך להתבגרות המינית מקורו בהורמונים של יותרת הכיליה ולא בהורמונים של ההתבגרות. זריקות לעיכוב התבגרות אינן משפיעות על השעור. התבגרות היא גדילת שדיים ואם אין גדילת שדיים בעיכוב התבגרות אין תועלת אם בודקים הורמונים , הבדיקות של ההורמונים הקשורים ליותרת הכיליהשונות מהבדיקות לקיום התבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים