בדיקת קורטיזול............

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/12/2018 | 17:10 | מאת: שוש

בני בן 17.5 סיים טיפול לפני שנה בהורמון גדילה לאחר שטופל במשך 6 שנים שלחו אותו לבדיקות הורמונים לסיום טיפול, הבדיקות יצאו תקינות. בדיקת הקורטיזול הראה 699 , האם זה נחשב גבוה מידי? בכבוד רב שוש

אם יש לו סימנים של עלייה ניכרת במשקל והאטת גדילה זו לא הבדיקה המתאימה אלא איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי ואז בדיקה בודדת בבוקר אינה עונה על השאלה.. בדיקה בודדת בבוקר מיועדת במיוחד לשלול חוסר יכולת להפריש קורטיזול. אין לי שום נתונים על המטופל, למה נערכו בדיקות, מה בדקו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים