חומר משמר בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2018 | 16:19 | מאת: ענת

שלום, אנחנו עומדים לפני בחירת הורמון גדילה. האם יש הבדל בכמות החומר המשמר בין החברות השונות? האם מבחינה בריאותית ואיכות התוצאות יש הבדל ביניהן? תודה מראש!

04/12/2018 | 16:21 | מאת: ענת

לא ציינתי שזה עבור ילד בן שנתיים וחי עם חוסר חלקי בהורמון גדילה

בארץ מצויים 3 סוגי הורמונים. ההבדל העיקרי ביניהם הוא סוג המזרק לגנוטרופין ונורדיטרופין המזרק הוא עם מחט- המחט עדינה ביותר לזומקטון מזרק ללא מחט מבחינת פעילות ההורמון ואופן הגדילה על הטיפול אין הבדל ביניהם. ההבדלים בנפח ההזרקה אינם משמעותיים אם רוצים להמנע מכאב מורחים משחת EMLA שעה לפני ההזרקה, העור רדום ואין מרגישים דבר גם אם בחרתם הורמון מותר לאחר מכן לעבור להורמון אחר, אין בעיה. רוב המטופלים נשארים באותו ההורמון בו התחילו .

כמות החומר המשמר קטנה הכמות המוזרקת קטנה ואין הבדים עקרוניים בכמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים