הורמון מין תקוע אצל בת 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/11/2018 | 15:43 | מאת: אמא

ביתי בת 13.3 ומטופלת בהורמון גדילה מגיל 8. היא כעת 1.41. הוצג החשש עי האידו' המטפל שאולי גם הורמון המין תקוע שכן אין אצלה עדיין שום סימני התפתחות מינית. והיא צריכה לעשות טסט. אם אכן כך הדבר כיצד מתבצעת התערבות? עוד הזרקות? מה הסיכונים בהתערבות כזו? חוששת מאוד

אין מונח כזה ברפואה הורמון מין תקוע. לא הופיעו סימני התבגרות. על כן מבצעים בדיקה של יותרת המוח בטסט. מזריקים LRH ורואים האם הבת מסוגלת להפריש הורמוני מין .אם היא אינה מסוגלת יש למצוא סיבה כולל בצוע MRI של המוח. אפשרות אחרת היא שהתבגרותה מאוחרת צריךלברר סיבה. כולל הפרשת יתר של הורמון פרולקטין. לספר לך על כל האפשרויות הבעיות והטיפולים היא שטות . קודם מבצעים את הטסט ולאחר מכן אפשר לספר על הבעיה לפי התוצאה ולספר על האפשרוויות הטיפוליות. לספר על כל האפשרויות והטיפולים גורם לדאגות מיותרות בכוונים לא נכונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים