איתי בן 14 דם סדק גולגולת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/11/2018 | 08:36 | מאת: איתי

היי דוקטור בכיתה ב נפלתי ובדקתי את הגולגולת במצח היה לי כמויות של דם שירדו לי,רציתי לדעת האם יש קשר בין כמויות דם שנפלטו מהגוף לגדילה

1) מפצע בעור כתוצעה מחתך מגילוח או מחבלה יורדות הרבה טיפות דם. אך מבחינה כמותית הכמות שירדה היא קטנה 2) מחבלת גולגולת קשה יכול להגרם נזק לבלוטת יותרת המוח, כך שהבלוטה אינה מפרישה הורמון גדילה. כתוצאה מנזק כזה תהיה ירידה בולטת בקו הגדילה לאחר החבלה בצורה כזו שבטוח שיבדקו אם נפגעה יכולת ההפרשה של בלוטת יותרת המוח בודקים אז את הפרשת הורמון הגדילה 3) לא סביר שהגדילה תסתיים בגובה נמוך בגלל חבלת ראש לא קשה שלא תהיה בה תופעה של איבוד הכרה בעת החבלה ולא תהיה ירידה בולטת בקו הגדילה

09/11/2018 | 15:20 | מאת: איתי

החבלה הייץה במצח ולא היה איבוד הכרה אבל היה סדק בגולגולת

09/11/2018 | 15:25 | מאת: איתי

בעיקר התכוונתי לשאול האם מפליטת דם גבוהה מאוד הגדילה יכולה להעצר או שהגוף משלים את החוסר בדם

אינני יודע מה זו פליטת דם גבוהה. פנה לאנדוקרינולוג עם כל נתוני הגדילה מעברך שיבדוק את גרף הגדילה ויענה לך אינני עוסק בניחושים לא מבוססים

14/11/2018 | 20:49 | מאת: איתי

הכוונה שלי האם ידוע לך מקרים שבגלל מכה אשר נפלט ממנה כמות דם מסוימת אז הגוף גדל פחות מכיוון שלוקח לו זמן להשיג את כמות הדם או שהגוף יכול להשיג את כמות הדם הזו לבד

אין דבר כזה. כמות הדם שהולכת לאבוד היא מעטה וגם לכמות גדולה ותר לא תהיה השפעה על גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים