שינה התפתחות שעות שינה זמן שינה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/11/2018 | 20:58 | מאת: בר

היי דוקטור ראיתי מחקר שבו אומרים שאם הלכת לישון אחרי 3 בלילה אז אתה מבזבז הורמון גדילה אז רציתי להגיד כמה דברים אשר אני חושב בנושא: דבר ראשון זה לא נראה לי הגיוני כי אם תטוס לאמריקה אז איצה מצב שלפי ישראל הלכת לישון הרבה יותר מאוחר משלוש בלילה דבר שני בחופשים השעון הביולוגי שלי משתנה כי בסופשים אני מבין שיש אמת שאומרים את זה כי השעון הביולוגי שלי שונה אבל אם אני הולך לישון בחופשים בשעה קבועה ומאוחרת אבל עדיין קבועה אז לא נראה לי אמור להיות בעיה אם זה דבר שלישי הייתי שמח לקבל הסבר אם אני טועה למה

אין מונח כזה מבזבז הורמון גדילה איפה קראת את המאמר הזה?

07/11/2018 | 14:32 | מאת: בר

הכוונה לככב שאתה גודל פחות בשינה מאם תלך לישון בשעה שלפני השעה המצוינת(3 בלילה)

עד היום לא נערך מחקר כזה. כדי לתת מושג, כדי לבדוק כמה ילדה רגילה גדלה גדלה בלילה. בין גיל 5 ל8 ילדה רגילה בגילאים אלה גדלה 5 ס"מ בשנה. כמה היא גדלה בלילה? 5 ס"מ לחלק ל365 ימים= 0.0136 ס"מ או עשירית ושליש מילימטר. לא מעשי לבצע בדיקות במדידות מזעריות כאלה

09/11/2018 | 15:23 | מאת: בא

לא הבנת מה שאמרתי התכוונתי לזה שאם אתה תלך כל השנה לישון בארבע לפנות בוקר אז אתה תיהיה יותר נמוך אם תלך לישון ב10 בלילה ותישן אותו מספר שעות

אין מחקר שעונה על שאלה זו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים