נשירת שיער לבני בן ה 12

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/10/2018 | 04:26 | מאת: ירדן

בני בן 12 (מקבל הורמון גדילה 0.8 מ"ג כבר שנה שניה, אינני יודעת אם יש קשר), בשבועות האחרונים שמתי לב ששערו נושר, בכל בוקר סימני הנשירה על הכר (אביו הקריח בצעירותו), האם הנשירה נורמלית בגיל כזה או כבר מעידה על קרחות מוקדמת? תודה רבה,

אינני מכיר תופעה של "נשירת שער נורמלית" ואינני מכיר התקרחות בגיל זה. נשירת שער אינה תופעת לוואי של הורמון גדילה יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס ולפנות גם לבדיקת רופא עור. המינון של הורמון גדילה תלוי במשקל 0.8 מגר ליום הוא מינון יחסית נמוך בגיל 12, אלא אם יש סיבה למינון זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים