אחים וגנטיקה של הורים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/06/2018 | 12:28 | מאת: אנונימי בן 16

75 אחוז מהגובה הסופי תלוי בגנטיקה. כל האחים מקבלים את אותה גנטיקה של גובה? בין ההורים שלי למשל יש הפרש של 20 ס"מ. אח אחד יכול לצאת דומה יותר לאבא במראה חיצוני ואח אחר יכול לצאת דומה יותר לאמא אז אני שואל אם זה ככה גם בגובה.

כל האחים מקבלים את אותה גנטיקה של גובה? תשובה לא מעל 400 גנים קשורים לגובה לכל אדם יש שני גנים לכל תכונה ואתה יכול לקבל אחד משני הגנים. וכך בכל גן לכן ההתעסקות בכך מיותרת ולא תוביל אותך לשום מקום

22/06/2018 | 12:22 | מאת: אנונימי בן 16

1. סבים וסבתות יכולים גם להשפיע על הגנטיקה של הגובה? 2. "יש שני גנים לכל תכונה ואתה יכול לקבל אחד משני הגנים" - שאתה אומר שני גנים אתה מתכוון לגן אחד של אבא וגן אחד של אמא?

אם השפעת הורים היא 75%, אז השפעת הורים של הורים היא 75% מ 75% כלומר כושר חישוב השפעה קטן יותר. לאבא יש שני גנים של כל תכונה וגם לאמא יש. חשב את הסיכוי של כל צורה של תורשה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים