אי קבלת מחזור נערה מתבגרת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/06/2018 | 13:04 | מאת: שרון

שלום רב. בתי בת 14.5 מפותחת הן שדיים ושיער ערווה. מתעמלת 5 פעמים בשבוע וטרם קיבלה מחזור. מאוד גבוהה לגילה. 1.75מ. מעט דואגת לגבי אי קבלת מחזור עדיין. (כל הבנות שמתעמלות איתה בגיל שלה כבר קיבלו מחזור וכמובן אחרות שאיתה בכיתה). אני קיבלתי בכיתה ז סביב גיל 13 וגם גבוהה כמוהה. האם להתחיל בירור? האם דרך רופא נשים או אנדוקרינולוג? תודה

יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים כדי לבדוק את הנערה ולבדוק אתרמות ההורמונים הקשורים להתבגרות ולבדוק את רמת הפרולקטין. האנדוקרינולוג יחליט גם אם צריך לבצע אולטראסאונד של השחלות.

13/06/2018 | 18:54 | מאת: שרון

תודה רבה... מבינה שיש טיפה מקום לדאגה?!

דאגה קיימת כשמזניחים את המצב ולא בודקים. אם פונים לאנדוקרינולוג הוא יכול לתת תוך זמן קצר תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים