הורמון גדילה לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/06/2018 | 13:37 | מאת: יעל

תוצאות בדיקות הורמון הן - GH 0= 9.24 GH 60= 0.89 GH 90 = 1.01 GH 120= 2.21 GH150= 1.22 GH 180= 0.78 לאו הנל האם בגלל הבדיקה בשעת האפס שהיא לכאורה לפני גירוי על ידי הגלוקומין האם ההורמון תקין בגופה? אציין שגובה הילדה 91 סמ כשהיא בת 4 שנים ומשקלה 14 קילו

הורמון גדילה מופרש בשיאים וביניהם הרמה נמוכה. אם היה שיא ממש לפני הבדיקה התגובה לא תעלה למקסימום. לכן יש פרוטוקולים המתחילים לבדוק הורמון גדילה 30 דקות לפני מתן החומר. בבדיקה זו "תפסתם את הנבדק שהוא תוך שיא הפרשה. כלומר, הוא מסוגל לייצר הורמון גדילה ואין חוסר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים