תינוקות באחוזוני גובה נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/05/2018 | 11:57 | מאת: דניאל

שלום רב, אני 1.52 ובעלי 1.83. יש לנו 2 ילדים באחוזוני גובה מאוד נמוכים (3-5). הבן (נולד בשבוע 36+6 לידה רגילה) היה בגובה 68.5 ס"מ בגיל 9 חודשים ו 78 ס"מ בגיל 1.5.הבת (נולדה בשבוע 36+2) כמעט בת 9 חודשים וגובהה בערך 63-64 ס"מ (מדידה ביתית). לשם השוואה אני שהיני נמוכה (1.52) הייתי בגובה 78 ס"מ בגיל שנה וחצי - בדיוק כמו בני, אך אני על עקומה של בנות והוא על עקומה של בנים מה שאומר שהיה צריך להיות יותר ממני... ואם ביתי נמוכה ממנו (פער של כ 4 ס"מ לאותו הגיל), זה אומר שהיא אפילו פחות ממה שאני הייתי כתינוקת. אני די מודאגת. הם מציגים מדדים נמוכים אפילו משלי וזאת למרות שאבא שלהם 1.83. האם יש בדיקות מסויימות שכדאי לבצע? לא נראה לי סביר ששניהם ייצאו כל כך קטנים.. האם יכול להעיד חלילה על איזו מחלה גנטית? תודה רבה

27/05/2018 | 13:48 | מאת: דניאל

אציין בנוסף שמשקלם תקין, תזונה טובה, התפתחות תקינה ושומרים על אחוזונים יציבים.

בדיקות הן השלב האחרון בהערכה פונים לאנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני הגדילה מיום הלידה ועד בדיקת האנדוקרינולוג הוא בוחן את אופן התקדמות הגובה והמשקל. בודק את הילדים ואת פרופורציות הגוף ולפי כל הנתונים מחליט על הבדיקות. סביר או לא סביר אפשר להחליט לאחר שיש כל הנתונים שהזכרתי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים