מראה "ילדותי" - המשך: בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/05/2018 | 12:07 | מאת: מנחם

מה משמעות הקלינית של התוצאות? האם הדבר עשוי לרמז על בעיה כלשהי? (אציין כי ההודעה מצטרפת להודעה הקודמת, שבה דיברתי על מראה ילדותי, והבדיקות נעשו כדי לברר מדוע המראה שלי ילדותי יחסית לגילי) פרולקטין 468 (נורמה 45-375) קורטיזול 0' 660 (נורמה 118-618) קוטיזול 30' 763 קורטיזול 60' 944

לא ברורה לי הסיבה מדוע נלקחו בדיקות אלה. הסיבה והתלונות המביאות לבדיקות חשובות. 1) פרולקטין: א) הוא הורמון המושפע מסטרס. אם אדם לחוץ, אם פוחד מבדיקות דם, אם קשה לקחת לו דם ודוקרים מספר פעמים, הפרולקטין יהיה גבוה. ב) פרולקטין הוא הורמון הגבוה בשינה ויורד במשך היום. על כן חייבים להיות ערים לפני הבדיקה לפחות שעתיים-שעתיים וחצי. אחרת הפרולקטין יהיה גבוה בלי סיבה רפואית ותסתבך בבדיקות ללא צורך ג) מי הפרולקטין מעט גבוה ונוטה ללחץ, לאחר שהתעורר מספיק זמן לפני הבדיקה, מכניסים לו מחט דקה לווריד. נותנים לו לנוח עם המחט בוריד למשך שעה ורק אז לוקחים דם לבדיקה. אפשר גם שעה לפני הכנסת המחט למרוח משחת EMLA על העור. היא מרדימה את העור ולא מרגישים את הדקירה ליתר השאלות פנה לאתר של מבוגרים, זה אתר לילדים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים