מספר שאלות לגבי עיכוב התבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/05/2018 | 02:33 | מאת: עומר

שלום קראתי כי זריקות עיכוב התבגרות בשילוב הורמון גדילה (בגיל צעיר, מתחת ל8) עשוי להביא לשיפור גובה סופי. האם תאורטית ניתן לעשןת כך שאדם יגבה עד גיל 25? לעכב לו התגברות עד גיל 25 ובנתיים לטפל בו בהורמון גדילה. זוהי שאלה תאורטית בלבד כמובן, אך מעניינת ובעלת משמעות. שאלה אחרת - מדוע לא חוקי לתת לילד שגדל על אחוזן 10% וללא חוסר בהורמון גדילה, טיפול בהורמון גדילה? האם זה שלילי שילד יגמור לגבוה ב175 במקום 171? מה רע (ובלתי חוקי) בלגרום לאדם די נמוך להיות בגובה ממוצע, או לאדם בגובה ממוצע להיות גבוה? תודה

05/05/2018 | 19:52 | מאת: ?

שלום, הנני מחכה לתשובה. בתודה ושבוע טוב

לפני גיל 8 באופן רגיל אין התבגרות. כנראה שאלתך על טיפול בהתבגרות מוקדמת. בהתבגרות מוקדמת נותנים טיפול לעיכוב התבגרות השילוב של עיכוב התבגרות יחד עם הורמון גדילה ניתן רק אם ההתבגרות מוקדמת והקומה נמוכה מתחת לאחוזון 3. השילוב בדרך כלל לא יאפשר לגבוה מעבר לגיל 18. כיוון שמעבר לגיל מסויים עיכוב התבגרות גורם להאטה בגדילה. מעל אחוזון 3, כאשר לילדים אין חוסר בהורמון גדילה, אין אישור לתת הורמון גדילה. מאשרים טיפול בתרופה לאחר שמחקר שנעשה הוכיח תועלת. לא עשו מחקרים על טיפול מעל אחוז\ון 3. עלות הטיפול בהורמון גדילה היא גבוהה אם יתנו טיפול לילדים באחוזון 10, כלומר ל 10% מהילדים, העלות הכוללת תהיה כזו שהמדינה לא תעמוד בה

08/05/2018 | 14:02 | מאת: שאלה נוספת

אוקיי אניח הנחה בסיסית שאם הורמון גדילה (כשמו כן הוא - אחד מתפקידו הוא להאיץ גדילה) עובד על ילדים באחוזון 3 הוא גם יעבוד על ילדים באחוזון 10 וגם באחוזון 80 - ילד באחוזון 3 במה הוא שונה מילד אחר? כנראה שבכלום. אם כן, אני מעוניין לבחור לשלם מכיסי הפרטי טיפול הורמון גדילה לילדי שבאחוזון 10% על מנת שירוויח 3-5 ס'מ כאדם בוגר. אם אני משלם מכיסי הפרטי 100% מההוצאות, ניתן להשתמש בטיפול זה? תודה.

זו עבירה על החוק הפלילי לרופא שיחתום לך עך המרשם סוף הדיון שהוא ללא תועלת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים