התבגרות מינית מהירה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/04/2018 | 17:40 | מאת: אדר

שלום יש לי מספר שאלות 1. מהי התבגרות מינית מהירה? 2. האם יכול שמשמעות התבגרות מינית מהירה היא כי הגוף לא יספיק להשלים את כל שלבי ההתבגרות, ולמשל סימני מין משניים כגון צמיחת זקן לא יופיעו? 3. כתוצאה ממה התבגרות מינית מהירה עלולה להיגרם? תודה.

08/04/2018 | 17:47 | מאת: אדר

תוספת: 4.מהן השלכות התבגרות מהירה, מעבר לקיפוח בגובה סופי?

08/04/2018 | 18:31 | מאת: תוספת

למשל: האם הדבר עלול להשפיע על שינוי מבנה הפנים שמתרחש בתהליך ההתבגרות (כשהפנים מקבלות צורה ומראה "גברי ובוגר" יותר)

1) ערבוב מושגים א) הופעת שעור מיני אינה ממש קשורה להתבגרות. הופעת זקן אינה בהכרח צמודה להתבגרות. יש גבדים שסיימו התבגרות וזקן ממש מופיע אפילו בגיל 24 שנים. השעור המיני קשור לא לבלוטות המין אלא ליותרת הכיליה. התבגרות בבנים היא גדילת האשכים ובבנות היא גדילת שדיים. 2) התבגרות מהירה היא כאשר מרגע ההתחלה היא מסתיימת בפחות משנתיים בשני המינים 3) כשמסתיימת ההתבגרות לאדם יכול להיות מראה בוגר מעבר לצפוי מבני גילו 4) בכל התבגרות מוקדמת או מהירה מבצעים בדיקות. לרוב לא מוצאים את הסיבה.. אם לא מוצאים סיבה, אין לכךל כל השלכה בריאותית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים