התבגרות מאוחרת אצל ילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/03/2018 | 21:57 | מאת: שלום שם בדוי

אני כבר בן 14 ועדיין לא התבגרתי מינית... שני ההורים שלי גם התפתחו מאוחר... סיבה לדאגה?

בלי לבדוק אותך, אין לנחש. נכון שיש סיכוי גדול שזו תופעה משפחתית. אבל בבריאות לא מנחשים יש להפנותך לבדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים.

14/03/2018 | 22:36 | מאת: שלום שם בדוי

תודה רבה. באותה נימה... בגיל 12 ו9 חודשים עשיתי צילום כף יד ויצא שגיל העצמות שלי הוא 11 ו6 חודשים. האם זה אומר שאני אהיה נמוך? האבא 1.92 והאמא 1.55

זה ממש לא באותה נימה . לא ידוע מה גיל העצמות שלך כעת. הפער יכול להשתנות

21/03/2018 | 17:08 | מאת: שלום שם בדוי

עשיתי צילום כף יד. גילי הכרונולוגי הוא 14 ו5 חודשים וגיל העצמות הוא 13. אני 157. אפשר לחזות את הגובה הסופי שלי?

אם תשובת גיל העצמות נכונה והיא 13 פירושו שהבן הגיע ל 88% מגבהו הסופי זאת בתנאי שאין בעיה רפואית הגורמת להתבגרות מאוחרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים