התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/01/2018 | 12:49 | מאת: נאוה

שלום רב בתי בת 8.11 החלה בהתפתחות מינית מוקדמת בגיל 7 ו 10 חודשים. כרגע 1.32 משקל 25 קילו. בהמלצת אדרוקרינולוגית יש לתת לילדה זריקות דקפפטיל כדי לעקב את ההתפתחות. לילדה כרגע ניצנים טאנר 2 פלוס. היא שעירה מטבעה כמו כן יש התחלת שיעור בבית השחי ובפות. לפי צילום כף יד גיל עצמות, תואם לגיל הכרונולוגי, (לפי המכון) הרופאה עיינה בצילום ואמרה שמתאים יותר לגיל 10 שנים ומכך שקומתה הסופית של בתי מוערכת כ 1.50. מצרפת את צילום כף היד (2 עמודים בקובץ) מבחינה נפשית הילדה מאוד בוגרת לגילה וגדילת החזה אינה מטרידה אותה.שהבהרתי לה שכנראה תקבל מחזור לפני חברותיה, אמרה שניתן לטבע לעשות את שלו....היא רזונת ובגובה ממוצע לגילה. הבנתי שזריקות דקפפטיל בגיל הזה אינן תורמות לגובה הסופי. שאלתי היא, האם 1.50 זה גובה מוערך סופי לפי צילום כף יד? או שאפשרי גם שתצמח מעבר ל 1.50? (מקווה שלא מתחת) גובהי 1.59 ובעלי 1.79 תודה רבה מראש

28/01/2018 | 12:58 | מאת: נאוה

שכחתי לציין שבשנה האחרונה גבהה ב 5 ס"מ תודה

אתר אינו תחליף לבדיקת רופא, הוא נועד לתת הסברים ולהסביר מנגנונים ומחלות 1) לילדתך בקושי התבגרות מוקדמת. התבגרות רגילה בבנות היא לאחר גיל 8 שנים. אינני יודע אם מדובר בהתבגרות מהירה. 2) לא הגיע שום קובץ מצורף. 2) אין שום סיכוי שאפענח צילום של ילדה שלא בדקתי. 3) תחזית גובה סופי היא מספר ממוצע כאשר תחום השגיאה הוא +\- 5 סנטימטר. הנוסחאות המקובלות בעולם לחישוב גובה סופי ניתנות לחישוב כאשר צורת הגדילה עקבית. אם הגדילה מואצת והתקדמות גיל העצמות מואצת הערכת הגובה הסופי תהיה שגויה וגבוהה יותר מאשר תוצאות החישוב. אינני יודע לפי מה העריכו את הגובה הסופי של בתך. 4) אם יש שעור מיני וגי העצמות מואץ, יש לבדוק את ההורמונים של יותרת הכיליה כדי לברר האם האצת גיל העצמות נובעת מהפרשת יתר של הורמונים מיותרת הכיליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים