תינוקת עם תת תריסיות מולדת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/01/2018 | 07:40 | מאת: לימור

שלום, הבת שלי נולדה ללא בלוטה תריס. אובחנה והחלה טיפול בגיל חמישה ימים. מבצעים מעקב כל שלושה חודשים. בשני המעקבים האחרונים חלה עלייה ברמות הTSH (לפני שלושה חודשים עלה ל30 ולפני כמה ימים נמדד 14) רמות הT4 תקינות באזור ה13 מאז שנולדה ערבבתי לה את הכדור המרוסק עם מעט חלב אם נתתי על הבוקר כשהתעוררה ולא הרבה אחרי הכדור ינקה והיתה מאוזנת ובסדר לאחרונה הפסקתי להניק והיא מקבלת את הכדור אחרי שאוכלת בקבוק תמ"ל. האם הבקבוק יכול להשפיע על ספיגת הכדור? איך הכי מומלץ לתת את הכדור לתינוקת בגיל הזה? שאלה נוספת, היא מדשדשת בעלייה במשקל, נולדה מאוד גדולה (4.3) עד גיל 8 חודשים לערך שמרה על אחוזן 50 אז החלה לרדת והיתה תקופה על אחוזן 25 ועכשיו שוב מתחילה לרדת האם העבודה שמבחינת ערכי הTSH אינה מאוזנת משפיע גם על העלייה במשקל?

25/01/2018 | 07:41 | מאת: לימור

שכחתי לציין שהיא בת שנה וחמישה חודשים

מינון הורמון התירואיד הניתן הוא בתגובה לרמות ה FT4 ו TSH. הרמות יכולות להשתנות והטיפול בהתאם. גורמים היכולים לשנות את האיזון: 1) אסור לתת יחד עם תכשיר ברזל כי מפריע לספיגת ההורמון 2) שלשול מצביע על כך שהמעי חולה וסופג פחות 3) ממליצים לתת את ההורמון על קיבה ריקה 4) יש מאמרים המציינים לתת את ההורמון בערב 5) עם העליה במשקל הצריכה של ההורמון עולה 6)את הכדור, ביום שלוקחים את רמת ההורמונים בדם נותנים אחרי בדיקת הדם אם ה TSH גבוה מעלים את רמת ההורמון הניתן. אם משנים את המינון לא בודקים את הרמות לפני שעברו 3 שבועות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים