אי חשיפה למספיק שמש יגרום לאי הגעה לגובה הפוטנציאלי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/01/2018 | 14:11 | מאת: שלום

זה יגרום לאדם להיות נמוך יותר ממה שהיה אילולי היה נחשף מספיק לשמש ?

לא

04/01/2018 | 17:03 | מאת: שלום

כתוב: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18984659 האם אי חשיפה לשמש עלול לגרום למחסור בויטמין D ? האם אפשר מזה להסיק שאי חשיפה לשמש משפיעה על גדילה ? ילדים שלא נחשפו לשמש סבלו מרככת עצמות ואי התפתחות עצמות ואחד הדברים הכי חשובים שקשורים לגדילה זה השלד והעצמות בגוף ?

האם אי חשיפה לשמש עלול לגרום למחסור בויטמין D ? תשובה: החשיפה לשמש בדורנו היא מעטה. ויטמין D מקבלים גם מהמזון- התייעץ עם דיאטנית האם אפשר מזה להסיק שאי חשיפה לשמש משפיעה על גדילה ? תשובה: מוגזם ילדים שלא נחשפו לשמש סבלו מרככת עצמות ואי התפתחות עצמות ואחד הדברים הכי חשובים שקשורים לגדילה זה השלד והעצמות בגוף תשובה: תלוי גם בתזונה. שילוב של אי חשיפה ותזונה גרועה תגרום לרככת רק רככת קשה וממושכת פוגעת. הרככת הקשה גורמת גם לעקמומיות העצמות. במקום עצם ישרה מקבלים קשת "רגלי "O" או רגלי "X" אתה מדבר על הגזמה בולטת במצב שהיא נדירה ופעמים רבות קשורה למשפחה המזניחה את הילדים. אם נמצאים, לאחר גיל טיפת חלב, כמו שצריך בהשגחת רופא ילדים, בדיקה פעם ב 6 חודשים. בדיקת הילד ומשקל וגובה, הדבר לא קורה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים