בן3 ממצא באונה ימנית ובלוטות מוגדלות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2017 | 15:03 | מאת: ענבל

בני בן 3 מזה כ10 ימים הבחנתי בבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. ספירת גם ותפקודי בלוטת תריס תקינות ללא חום או סימני מחלה להלן תשובת אולטרסאונד פענוח רדיולוג: עובי האיסטמוס תקין. באונה ימנית הודגם ממצא 31X37 ממ עם מוקדים אקוגניים בחלק עמוק של האונה ללא הפרמיה, לא ברור מה טבעו. אונה שמאלית תקין. הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשרשרת הגוגולרית דו-צדדי בצד ימין עד 5X10 ממ ובצד שמאל עד 8X15 ממ, נראות ראקטיביות ללא התנזלות. מומלץ מעקב לממצא באונה ימין. אודה לתגובתכם.

1) יש לפנות לאאג לבדיקה 2) יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה לבדיקת האנדוקרינולוג יש להביא את תשובת רופא אאג ויש צורך להביא צילום ריאות לבקש מרופא הילדים את ההפניה לצילום ריאות להביא את תשובות הבדיקות לבדיקת האנדוקרינולוג.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים