גובה בגיל שנתיים לעומת הבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/12/2017 | 15:20 | מאת: דניאל

שלום, האם זה נכון שהגובה בגיל שנתיים כפול שתיים הוא הגובה בבגרות (כך נאמר לי ע"י אנדוקרינלוג אך נראה לי מוזר בהתחשב בכל הילדים הנמוכים מבני כיתתם שתפסו גובה בגיל ההתבגרות) שאלה נוספת - בני בן שנה וארבע שומר על אחוזון די קבוע מאז שנולד (אחוזון 3-8). האם יש סיכוי להאצה בגביהה עד גיל שנתיים או שסביר שימשיך על אותו אחוזון? אציין שתזונתו טובה ועשירה, ישן היטב ופעיל. תודה

1) האם זה נכון שהגובה בגיל שנתיים כפול שתיים הוא הגובה בבגרות תשובה: לא ניתן לסמוך על חישוב כזה 2) שאלה נוספת - בני בן שנה וארבע שומר על אחוזון די קבוע מאז שנולד (אחוזון 3-8). האם יש סיכוי להאצה בגביהה עד גיל שנתיים או שסביר שימשיך על אותו אחוזון? תשובה: בדרך כלל עד גיל 3 יכולים להיות שינויים באחוזון. האחוזון בילדות אינו קובע את הגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים