גובה וגדילה אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2017 | 14:36 | מאת: גליה

שלום, בני בן השלוש באחוזון 11 פחות או יותר מאז שנולד שומר על העקומה, בצילום כף יד מתאים לגיל 3 וחצי? מה זה אומר? יש לציין פין קטן, כף יד וכף רגל קטנים, (מידה 23 בנעליים), האם במידה ואכן פין קטן ניתן לטפל ואם כן מתי? יש לנו תור לאינדוקרינולוג, במידה וישלח לבדיקות הורמון גדילה ונגלה כי אין חוסר, האם בכל זאת ניתן לתת הורמון ? אני והסבא בגובה 1.60, האבא 1.78. , תודה רבה

06/12/2017 | 14:38 | מאת: גליה

יש לציין שאין בעיות עם המשקל והתזונה, אחוזון 50 מאז שנולד

06/12/2017 | 14:46 | מאת: גליה

מוסיפה, היינו לפני חצי שנה אצל אנדוקרינולוג, מדידות: אשכים 1.5×1.5 מ"ל בשק האשכים. פזיס 4.0 ס"מ אורך 1.5 ס"מ רוחב, האם ניתן לטפל עכשיו והאם צריך?

07/12/2017 | 08:21 | מאת: גליה

תיקון, לאחר מדידה היום בטיפת חלב, אחוזון 7.5 בגובה

לכל שאלה תשובה 1) בני בן השלוש באחוזון 11 פחות או יותר מאז שנולד שומר על העקומה תשובה: ילד הגדל באופן עקבי על אחוזון מסויים סביר להניח שמנגנון הגדילה פועל באופן עקבי 2) בצילום כף יד מתאים לגיל 3 וחצי? מה זה אומר? תשובה: כאשר גיל העצמות מתאים לגיל , בדרך כלל המצב תקין ואין בעיה הורמונלית 3) יש לציין פין קטן תשובה: בדרך כלל אין להורים כל יכולת למדוד את הפין לפי הכללים 4) כף יד וכף רגל קטנים, (מידה 23 בנעליים) תשובה: רק אנדוקרינולוג ילדים יכול להחליט אם הגודל חריג 5) האם במידה ואכן פין קטן ניתן לטפל ואם כן מתי? תשובה: בדרך כלל לפני גיל שנתיים 6) יש לנו תור לאינדוקרינולוג, במידה וישלח לבדיקות הורמון גדילה ונגלה כי אין חוסר, האם בכל זאת ניתן לתת הורמון ? תשובה: התפלספות מיותרת והמצאת בעיות לפני שהילד נבדק. 7) אני והסבא בגובה 1.60, האבא 1.78. תשובה: לפני בדיקת הילד כל מה שמסרתם הוא רושם שלכם ולא עובדות בדוקות. לא רציני לבנות תאוריות ותחזיות במיוחד כאשר הילד גדל על אחוזון קבוע באופן עקבי

10/12/2017 | 08:51 | מאת: גליה

לגבי גודל הפין, לא אנחנו ההורים מדדנו, אלא אנדוקרינולוג, לפי מה שרשמתי האם גודל תקין?? או קטן?

בערך באחוזון 10 בגיל 3 שנים יש לציין שעד תחילת ההתבגרות אין לצפות לגדילה משמעותית

12/12/2017 | 08:57 | מאת: גליה

האם ניתן לעשות משהו בעניין הגודל עכשיו או בהמשך??

צריך קודם כל לברר האם יש בעיה הגורמת לכך אם אין בעיה, מקובל שטיפול יעיל הוא לפני גיל שנתיים בגיל מאוחר יותר, אם אין בעיה הורמונלית, אין טיפול יעיל

14/12/2017 | 07:16 | מאת: גליה

האם בגודל שציינתי בגיל שנתיים היו נותנים טיפול?? והאם ישנה אפשרות שהמצב ישתנה בעתיד והפין לא יהיה באחוזון 10 כפי שרשמת אלא גדול יותר ? מודאגת ומאוכזבת שאף רופא לא שלח אותנו לבדיקה כשהיה בן כמה חודשים. הבנתי מאנדו כשהיינו שניתן לטפל בפין קטן בגיל ההתבגרות.. מוטרדת מאוד אם אין בעיה הורמונלית אם יהיה ניתן לטפל..

האם בגודל שציינתי בגיל שנתיים היו נותנים טיפול?? תשובה: בהחלט לא והאם ישנה אפשרות שהמצב ישתנה בעתיד והפין לא יהיה באחוזון 10 כפי שרשמת אלא גדול יותר ? תשובה: לא ניתן לנחש, יתכן שכן מודאגת ומאוכזבת שאף רופא לא שלח אותנו לבדיקה כשהיה בן כמה חודשים. תשובה: בגיל כמה חודשים לא סביר שהיתה בעיה ולא סביר שהיו מציעים לך טיפול הבנתי מאנדו כשהיינו שניתן לטפל בפין קטן בגיל ההתבגרות: תשובה: להמציא דאגות בגיל 3 לגבי גיל ההתבגרות, לא סביר . .. מוטרדת מאוד אם אין בעיה הורמונלית אם יהיה ניתן לטפל תשובה: לפני שממציאים דאגות לעתיד, ניתן לעקוב אחריו..

מי שיבדוק אותו ויאתר את הבעיות יוכל לתת לכם תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים