t3 חופשי גבוה לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2017 | 10:01 | מאת: אורלי

שלום, הבת שלי בת 10 והיא עשתה 3 בדיקות דם. להלן התוצאות: 22.8.17: tsh=4.4 , T4=15.3 27.8.17: tsh=3.7 , T4=15.7 , t3 free=7.5 23.11.17: tsh=3.1 , T4=17.5 , t3 free=6.5 האם יש בעיה אם tsh תקין אבל t3 free יצא פעמיים גבוה? (אם זה רלוונטי הילדה שוקלת 34 קילו). תודה רבה

26/11/2017 | 10:21 | מאת: אורלי

שכחתי לציין שהילדה לא נוטלת תרופות והגובה שלה בין 135ל- 140 ס"מ. יחסית נמוכה לעומת בנות הכיתה אבל עדין בגבול התקין לפי רופא הילדים.

אני מבין שבדקו את פעילות בלוטת התריס כדי לראות האם יש חוסר בהורמון בלוטת התריס ובגלל חוסר, הפרעה לגדילה. בחסר של הורמון בלוטת התריס ה- TSH מעל הנורמה ו ה FT4 נמוך במקרים קשים ובמקרים קלים בתחום נמוך של הנורמה. ב T# משתמשים לפעילות יתר של בלוטת התריס כאשר TSH נמוך מתחת לגבול הנורמה. במקרה שלכם אין בעיה בבלוטת התריס ול T3 הגבוה אין שום משמעות.. במקרים שמחפשים תת פעילות של בלוטת התריס ל T3 אין כל ערך והוא בבחינת בזבוז זמן וכסף

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים