ילדה נמוכה מאוד ולא מדביקה פער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/11/2017 | 16:13 | מאת: מאי

שלום פרופסור בתי חגגה החודש שלוש והיא נמצאת באחוזון 1 או אף תחתיו מבחינת הגובה. נולדה שבוע 36 גובה 44 ומשקל 2400. בגיל שנה הייתה בגובה 68 ובגיל שנתיים 79. כיום בגיל שלוש היא בגובה 84 ומשקל 12.4. צירפתי בדיקות דם שבוצעו לה בגיל שנתיים ושלושה חודשים. בנוסף לפני שבועיים ביצעה מבחן ארגנין אשר יצא תקין לחלוטין לדברי הרופאה. אציין כי הילדה לא אכלנית.. וגם לא נוגע. כלל במוצרי בשר ועוף. רובהתזונה היא פחמימות, מוצרי חלב, פירות ומעט מאוד ירקות. נסינו כמובן שתאכל מגוון אך היא מסרבת בתוקף. האם יש בדיקות נוספות מלבד מעקב גדילה שניתן לבצע בגיל זה? אציין כי בעלי בגובה 1.72 ואני 1.62. אחותה הקטנה בת תשעה חודשים ונמצאת באחוזון 17. תודה רבה

18/11/2017 | 16:20 | מאת: מאי

מנסה לצרף שוב את הקובץ

18/11/2017 | 16:30 | מאת: מאי

הקובץ לא נשלח.. כותבת את הבדיקות דם R Free t14 13.5 pmol/L (11-19) tdh 1.50 piu/ml (0.4-5.4) Crp 0.8mg/l (0.0-5.0) Ferriti 57.2 ng/ml (9.5-110) Anti ttg+DGP (IGG+IGA) 0.24 U/ML (0.0-40) בדיקת סקר לנוגדני צליאק - נגטיב

ממדי הלידה באורך הם מעט קטנים, אך אינם מזכים בטיפול בהורמון גדילה. אין לי שום מידע על הבדיקה הגופנית של הילדה. יש חסרים בבדיקות 1) חובה לדעת מה המין הגנטי שלה. אם נבדק במי שפיר ונמצא 46XX וידעתם בעזרתו שתוולד בת בסדר. אם לא נבדק- חובה לבצע בגנטיקה 2) חובה לדעת אם פרופורציות הגוף תקינות 3) חשוב לדעת אם הבדיקות הבאות תקינות: Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, P, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, blood count, Iron, folic ac., B12 Proteins, Albumin 4) חשוב לפנות עם יומן אכילה של 3 ימים לדיאטנית כדי שתחשב האם חסרים מרכיבי תזונה בתפריט שלה. הערה: בעוף יש חלבון אך אין ברזל אם לפי הבדיקה הגופנית וכל הבדיקות שאני צריך, תקינות ואין שינוי בקו הגדילה. יש צורך בבדיקות מעקב כל חצי שנה עד גיל 4 ואז חושבים מחדש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים