הורמון גדילה אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/10/2017 | 17:53 | מאת: שירן

שלום ביתי בת שנה ותשע חודשים גובהה הוא 77 סמ היום היינו בביקור בטיפת חלב בבדיקה התפתחותית והאחות אמרה שהילדה מתחת לאחוזון והיא נראת לה קטנה לגילה והפנתה אותנו למעכב לרופא המשפחה ואמרה שלפי דעתה הילדה צריכה לקבל הורמון גדילה אשמח להסבר, האם עליי להתחיל להלחץ? אני מציינת כי היא נולדה קטנה 2.400 קילו ואני גם קטנה 1.58 גובה אשמח לתובנות והסבר מאמא לחוצה.

1) לפי מדידה בודדת לא ניתן להחליט אם לילדה מגיע טיפול בהורמון גדילה לשם הערכת גדילה יש צורך לראות את גרף המשקל וגרף הגובה. מדידה בודדת אינה מספקת 2) "נולדה קטנה 2400 גרם" חשוב לדעת מה משך ההריון 2400 נחשב קטנה למשך ההריון מעל שבוע 39 נראה לי שרופא שיבדוק את גרף המשקל והגובה יתן לך תשובה אמינה יותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים