מתי מומלץ להזריק את הגנוטרופין ועוד...

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/10/2017 | 18:01 | מאת: דן

שלום הבן שלי בן 14, מקבל הורמון גנוטרופין מגיל 6.5. גובהו כיום 1.62. הרופא האנדוקרינולוג אמר שהוא גדל באופן תקין. הוא נוהג להזריק את התרופה בסביבות השעה 22:00 אך הוא הולך לישון בשעות די מאוחרות, בין 23:00 ל 24:00 כל לילה ובחופשים אפילו מאוחר יותר. השאלה האם הפער בין שעת ההזרקה לבין שעת השינה יכול לפגום ביעילות התרופה ומה מומלץ לעשות? בנוסף, הוא אינו מוכן להזריק את התרופה בישבן ובבטן כפי שהורו לנו בתחילת הטיפול אלא בזרועות ובירכיים. האם זה פוגם בגדילה? תודה

תשובות לשאלות: שאלה 1) הבן שלי בן 14, מקבל הורמון גנוטרופין מגיל 6.5. גובהו כיום 1.62. הרופא האנדוקרינולוג אמר שהוא גדל באופן תקין. הוא נוהג להזריק את התרופה בסביבות השעה 22:00 אך הוא הולך לישון בשעות די מאוחרות, בין 23:00 ל 24:00 כל לילה ובחופשים אפילו מאוחר יותר. השאלה האם הפער בין שעת ההזרקה לבין שעת השינה יכול לפגום ביעילות התרופה ומה מומלץ לעשות? תשובה: אין שום מחקר בעולם העונה על שאלה זו. זו מסורת שאינה מוכחת לתת את הורמון גדילה לפני השינה. מציע להמשיך לתת לו את ההורמון בשעה שהוא נוהג שאלה 2) הוא אינו מוכן להזריק את התרופה בישבן ובבטן כפי שהורו לנו בתחילת הטיפול אלא בזרועות ובירכיים. האם זה פוגם בגדילה? תשובה: אין שום פגיעה בגדילה. זה ממש לא משנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים