שאלה לגבי תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/10/2017 | 17:42 | מאת: יהלי

שלום, בני בן 13 ו7 חודשים מטופל ב"גנוטרופין" כ 7 שנים, מסיבה אידיופתית. בבדיקת דם שנעשתה לאחרונה בהוראת האנדוקרינולוג נראתה תוצאה של Somatomedin C (IGF-1): 580, כאשר ערכי הייחוס הם 95-460. התוצאה הינה חריגה לפי הרשום ורציתי לדעת אם יש מקום לדאגה או שהדבר נובע כתוצאה מההורמון גדילה שהוא מקבל. תודה, יעל

הורמון גדילה מעלה את רמות IGF-I. בכל המחקרים הבינלאומיים שאני מפקח עליהם מזה מעל 10 שנים, רשות התרופות והמזון האמריקאית (ה FDA) דורשת לשמור את רמות ה IGF-I בתחום הנורמה. כאשר הוא גבוה מידי יש פרוצדורה מובנית להפחתת המינון כך שרמתו תרד לנורמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים