שיעור באשכים לתינוק בן חמישה חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/10/2017 | 22:31 | מאת: לילך

שלום בגיל חמישה חודשים גילינו שיש לילד פלומת שיער על האשכים. יש לציין כי לילד אגן כלייה מורחב בצד אחד ונמצא במעקב נפרולוג. בנוסף הנני סובלת לפני ההיריון מהשימוטו ותת פעילות של בלוטת התריס וטופלתי במהלך לפני ההיריון ובמבלכו באלטרוקסין- הייתי מאוזנת לכל אורך ההיריון. האם הנ"ל קשור לפלומת השיער באשכים? מה הטיפול המקובל? אשמח לתשובתך בהקדם תודה וחג שמח לילך

1) לפלומת שער בהירה בדרך כלל אין כל חשיבות. שעור משמעותי הוא כהה בעל גוון כהה-שחור 2) שעור משמעותי הוא באיזור הערווה ולא ממש על האשכים 3) לכל הבעיות האחרות שך אין קשר לעניין פנו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים כי לא אומנתם לבדוק ואינני בטוח אם יש תופעות אחרות שניתן לשים להן לב 9

05/10/2017 | 21:27 | מאת: לילך

תודה רבה על תשובתך המהירה. הפלומה היא בגוון שחור בהיר האם לזאת כוונתך? מיקום השיעור הוא על שק האשכים בלבד. על אילו תופעות אחרות יש לשים לב. האם יש טיפול לשיעור שכזה או שזה תקין? אשמח להמלצותייך היות שתורים כרגע לאנדוקרינולוג הינם רחוקים מאוד. תודה לילך

1(אני לא מכיר צבע שחור בהיר 2) לא את צריכה לשים לב, כי אין לך הכשרה. אלא האנדוקרינולוג 3) תור רחוק מאד, אינני יודע מה זה אני מבין במספרים. נסי לחפס שוב ניד לאחר חול המועד. ואם לא תודיעי באופן מדוייק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים