שימוש בארניקה 6 במצבי לחץ נפשי

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

05/04/2013 | 13:27 | מאת: רוזי

שלום רב, בני בן ה-8 נוטה למצבי לחץ, כעס והתפרצויות בזמן האחרון וכמו כן לעייפות. בפסח עשינו טיולים ארוכים ובשלב מסויים הוא החליט שהוא לא יכול להמשיך כי הוא עייף וכואבות לו הרגליים. חברתי אמרה שיש לה כדור פלא שעוזר בכל מצב ונתנה לו ארניקה 6 בכדורון מציצה. והפלא ופלא הוא יצא מהעייפות והמשיך כמו פנתר עוד שעות רבות. לאחר מכן בממצב של מצוקה נפשית הוא ביקש כדורון וגם כאן הארניקה הצליחה לסייע.מאז שחזרנו, במצבי לחץ הוא ממש משווע ל"כדור הפלא". כרגע חברתי נתנה לי אריזה של ארניקה. שאלתי: ממה שקראתי הארניקה בכלל לא מיועדת למצבים נפשיים ולעייפות, אלא לכאבים ולפציעות. האם נכון להשמש בו כ"כדור פלא" או שיש משהו אחר מומלץ יותר? והאם שימוש מסוג זה עלול לגרום לנזק?

שלום רוזי! אכן את צודקת, הארניקה משמשת לצרכים אחרים מאשר מתח ולחץ נפשי. מציעה לך לבקש בבית מרקחת הומיאופתי שיכינו לך כדורי דמה, ותנסי להשתמש בהם כפי שהשתמשת בארניקה. יתכן שיש כאן מרכיב פסיכולוגי ובכל פעם שהילד מקבל את "כדורון הפלא" הוא מרגיש מצוין. בעקרון, שימוש בתרופה לא מתאימה לאורך זמן יכול בהחלט לגרום לנזק.

מנהל פורום הומאופתיה לילדים