שקד שלישי

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

17/11/2010 | 00:47 | מאת: יפעת

לקחתי את בני לרופא אף אוזן גרון, והוא אמר שיש לו שקד שלישי. הילד בן שנתיים. הרופא אמר שצריך לעשות ניתוח להוציא את השקד השלישי. 1. יש תחליף לניתוח? 2. האם יש סיכון לניתוח הנ"ל? תודה רבה מראש

שלום יפעת הבטוי "שקד שלישי" מתייחס לאדנואיד בשפה הרפואית, והוא מוגדל לעתים אצל תינוקות וילדים(ולעתים גם במבוגרים), וגורם להם לחסימה בדרכי הנשימה, דבר המתבטא בכמה דרכים- נחירות, נשימה כבדה וקולנית ולעתים אף הפסקות נשימה. בהחלט יש תחליף לנתוח וחלק מקהל המטופלים של כל הומיאופת נמנה על הילדים הללו. לגבי סיכון לנתוח-בכל נתוח יש סיכון, אפילו רק בהרדמה עצמה יש סיכון, אבל תמיד יש לעשות שיקולי בעד ונגד. דבר נוסף שיש לזכור- בחלק מהמקרים המנותחים עלולה לקרות הגדלה חוזרת של האדנואיד לאורך זמן. בהצלחה!

07/01/2011 | 16:54 | מאת: גיא

שלום מכיוון שבתי סובלת גם היא מאדנואיד מוגדל רציתי להצטרף לשאלה. את מציינת כאן את הסיכונים והבעיות הכרוכים בניתוח, אך האם יש בעיות גם עם הדרך ההומאופטית ? הייתי שמח אם תוכלי לפרט מה סיכויי ההצלחה של טיפול הומאופטי באדנואיד ? כמה זמן בדרך כלל לוקח עד שישנה הקלה ? תודה

מנהל פורום הומאופתיה לילדים