הזעת יתר בכל הגוף - דומיננטיות בכפות ידיים ורגליים

דיון מתוך פורום  טיפולי בוטוקס והזעת יתר

24/05/2015 | 19:42 | מאת: יהושוע הפרוע

שלום, אני בן 23, סובל כיום מהזעת יתר בכל הגוף (עד לרמת הגבה) עם התחזקות שפוגמת בתפקוד בכפות ידיים ורגליים. מאז שהייתי קטן סבלתי מהזעת יתר בכפות ידיים ורגליים, אך לא בכל הגוף. בשנה וחצי האחרונות +-, התחזקה מאוד הזעת היתר בידיים וברגליים והתווספה ההזעה בכל הגוף, שמופיעה גם היא כמעט תמיד. המצב נהיה בלתי נסבל בשבילי, הן חברתית והן תפקודית. אני יודע שיש טיפולי בוטוקס שמשפיעים אך ורק על כפות הידיים והרגליים וניתוחים שיעילותם ובטיחותם מוטלים בספק. אשמח אם תוכלו להכווין אותי לבדיקות/טיפולים/רופאים. תודה רבה.

שלום, הזעה כללית יכולה להיגרם ממגוון סיבות: חוסר איזון הורמונלי, עודף משקל, נטילת תרופות מסוימות ועוד. מומלץ קודם כל לשלול את כל הסיבות שנימנו. אם ההזעה בכפות הידיים והרגליים מפריעה יותר מאשר האזורים האחרים, ניתן לטפל או בהזרקות בוטוקס, או באמצעות מכשיר יונטופורזיס. בברכה, ד"ר צחי וידר

29/05/2015 | 12:08 | מאת: יהושוע הפרוע

1. אינני סובל מהשמנת יתר ואינני נוטל תרופות. כיצד ניתן לבדוק חוסר איזון הורמונלי - האם יש רופא שמתמחה בתחום או שיש בדיקת דם מסויימת שעליי לבקש? 2. ההזעה בכפות ידיים ורגליים בהחלט מפריעה יותר מבשאר האזורים, אך אם הייתי צריך לתאר את רמת הסבל, הייתי אומר כך: כל הגוף - סובל מאוד, רגליים וידיים: סובל מאוד מאוד (מבלי להשמע דרמטי מדי). האם ישנם פתרונות אפקטיביים להזעה של כל הגוף, במקרה ונשללות הסיבות שהזכרתי בסעיף 1? כמו כן, איזה רופא עליי לקבוע? כירורג שמתמחה, רופא עור שמתמחה, רופא פלסטי שמתמחה? ראיתי המון רופאים משלל תחומים שטוענים שיש להם התמחות בהזעת יתר.

מנהל פורום טיפולי בוטוקס והזעת יתר