סרטן מעי הגס

דיון מתוך פורום  ניתוחי סרטן המעי הגס

14/12/2011 | 17:48 | מאת: דניאל

שלום לאימי בינואר שעבר גילו גידול במעי הגס שלב 3 עם מעורבות של בלוטת לימפה אחת מתוך 13 לאחר הניתוח עברה סדרה של טיפולים בת 6 חודשים על מנת למנוע את חזרת המחלה בסיום כל המחזורים הופנתה למעקב לאחר שלושה חודשים של הפסקה מכל תרופה שהיא במקביל עברה דיקור סיני שלא ממש עזר פעם כן פעם לא בתום השלושה חודשים חזרה למעקב של בדיקת דם תוצאות הבדיקה שהסרטן חזר היא עברה במשך שלושה שבועות בדיקות דם על מנת לדעת האם התוצאות נכונות התוצאות הראו שמפעם לפעם הערכים עלו יותר ויותר עברה במקביל פאט סיטי בפאט סיטי לא ראו דברים חריגים הדבר היחיד עיבוי והסננה בחלל הבטן שמפאט סיטי שעשתה בעבר לא היה הממצא הזה לאחר התייעצות עם הרופאים הוחלט שעליה לעבור סדרתץ טיפולים נוספים בת ארבעה מחזורים ולאחר מכן ניתוח להוצאת הגרורה לטענת הרופאים זו גרורה או כמה אינם יודעים בדיוק שזזה ממקום למקום מנסיונות שלכם בנושא האם ההחלטה נכונה ? והאם גרורה שזזה ממקום למקום מסוכנת יותר מגרורה שנמצאת על איבר כלשהוא וניתן להוציא את הגרורה לפני תהליך של מחזורים נוספים לפי טענת הרופאים כדאי לעבור סדרת טיפולים ואז ניתוח ? מה זה בכלל עיבוי הסננה בחלל הבטן ? האם המצב חמור ? אשמח לקבל חוות דעת מכם תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר את המושג של גרורה הזזה ממקום למקום. אינני מבין מהכתוב אם אכן יש גרורה בחלל הבטן או לא. במידה ויש מחלה בחלל הבטן יש מקום לעשות מספר טיפולים כמוטרפיים , לחזור ולבצע סי.טי. ולשקול ניתוח להרחקת הגרורה תוך שטיפת חלל הבטן עם טיפול כמוטרפי.

16/12/2011 | 18:06 | מאת: דניאל

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס