סרטן מעי הגס עם גרורות בריאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי סרטן המעי הגס

23/10/2011 | 13:11 | מאת: נטלי

שלום רב, חמי בגיל 66.לפני חודש גילו לו סרטן המעי הגס עם גרורות בריאה.הוא מרגיש בסדר גמורת לא כואב לו כלום, תאבון רגיל . מה סוג הטיפול הכי נכון במקרה שלו? בברכה. תודה מראש. נטלי

16/11/2011 | 14:58 | מאת: פרופ' דן אדרקה

אם מספר הגרורות הריאתיות קטן מ-4 יש אשר יציעו ניתוח או טיפולים ריאתיים נקודתיים. אם מספר הגרורות הריאתיות גדול יותר, והמטופל מרגיש בטוב, לא בהכרח שיש צורך לטפל כיום אלא לעקוב בלבד. יש להבין כי אם יש ריבוי גרורות מדובר במחלה כרונית שאין יכולת לרפא אותה. במקרה זה מטרת טיפול היא לשפר איכות חיי החולה ולהאריך את חייו. אם ניתן טיפול כעת הדבר יפגע באיכות לייו של החולה אך לא יאריך את חייו. אם המטופל אינו יכול לקבל את הרעיון שלא יקבל עתה טיפול ומחלתו עלולה לגדול, כי אז הייתי מציע טיפול קל יחסית, כדי להגביל ככל שניתן, את תופעןת הלוואי.

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס