נוזלים באשך לפעוט בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/11/2001 | 20:17 | מאת: נועם

בנינו נועם בן שנה וחצי במעקב על אשך אחד מאוד מוגדל, הרופא כירורג ילדים המליץ על ניתוח. שאלתנו היא האם לבצע את הניתוח כעת? או כדאי להמתין? שהתופעה אולי תחלוף מעצמה, כפי שקראנו באפיון הבעיה באתר.

להורים של נועם שלום, עד כמה שאני מבין מדובר בהצטברות נוזל בשק האשכים ולא בהגדלה של האשך עצמו, תקנו אותי אם אני טועה ! נוזלים שלא נספגו לאחר גיל שנה, ביחוד אם ניתן לראות שכמותם משתנה לאורך היממה, לרוב לא יספגו מעצמם. הסיבה לכך, היא שבמקרים אלו קיים קשר בין הנוזלים שבשק האשכים לחלל הבטן. במקרים אלו הטיפול הוא ניתוחי ומטרתו ניתוק הקשר הנ"ל. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים