הרניה באשך

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/01/2003 | 22:26 | מאת: אורית

ד"ר ירדני שלום רב! שמחתי מאד לגלות שאתה הוא מנהל הפורום הזה!!!! אינני יודעת אם הנך זוכר אותנו, ביולי 2002 ניתחת את בננו שהיה אז בן 10 חודשים עקב בקע באשך בצד ימין. מאז הניתוח האשך הימני אינו נמצא בתחתית שק האשכים אלא בראשו. לאחר הניתוח היינו בשתי ביקורות שבהן אמר לנו הרופא שזה קורה לפעמים עקב הניתוח והאשך אמור לרדת חזרה עד לביקורת הבאה (במאי 2003). בינתיים אין שום שינוי. שאלותיי הן: למה בעקבות הניתוח האשך יצא ממקומו הטיבעי בשק האשכים? האם זה מצב הטומן בחובו סיכונים? מה עושים אם האשך לא יחזור למקומו? תודה רבה אורית

שלום רב אורית אני מאד מעוניין לראות את בנך ואשמח אם תכתבי לי לאן הוזמנת כדי שאוודה שאראה אותו. אשך שאינו יורד למקומו לאחר הניתוח, קרוב לודאי "תפוס" ע"י הדבקויות ולעתים יש צורך בניתוח חוזר כדי לשחרר אותו. המצב לרוב אינו מסוכן אך יש לבדוק ולוודא שהוא יכול לנוע בחופשיות, תנועה המאפשרת לו שמירה על טמפרטורה קבועה. בברכה,

12/01/2003 | 21:45 | מאת: אורית

ד"ר ירדני שלום עדיין לא קיבלנו זימון לביקורת מכיוון שהיא אמורה להתרחש רק במאי. בעיקרון את הביקורות מבצעים במרפאות חוץ - מחלקת ילדים. האם יש צורך להקדים את הביקורת ? ( די הלחיץ אותי הניתוח החוזר שהזכרת) מדוע נוצרות הידבקויות? מה בעצם מבצעים בניתוח הרניה? אם לאשך יש מספיק מקום והוא יכול לשמור על טמפרטורה קבועה, אזי אין צורך בניתוח?? אשמח מאד אם תוכל לראות את בני . תודה אורית

מנהל פורום כירורגיית ילדים