בעייה בהטלת השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/12/2001 | 22:55 | מאת: רפי לוי

לילדי בן ה 3 יש יציאת שתן ארוכה ודקה רופאת הילדים טוענת שצריך התערבות כירורגית להגדלת החור האם אין דרך אחרת? והבנתי שסיכויי ההצלחה של פעולה כזו הם בעייתיים, מה הצעתך? תודה

שלום רפי מדבריך אני מבין שילדך סובל מהיצרות של פתח השופכה. זו בעיה קלה, אך חשוב לתקנה כיוון שהיא עלולה לגרום נזק למערכת השתן עקב עליית לחץ השתן. התיקון המקובל הוא חיתוך של החלק המוצר והרחבתו. זו היא פעולה כירורגית פשוטה למדי . סיכויי ההצלחה אינם תלויים בפעולה הכירורגית כי אם בטיפול שצריך לעשות בימים הראשונים לאחר מכן. הטיפול הינו החדרת משחה אנטיביוטית לתוך השופכה פעמיים שלוש ביום. זו פעולה לא נעימה אך מטרתה למנוע סגירה של השופכה והישנות ההיצרות. הקפדה על הטיפול הזה תביא להצלחה של הניתוח. בברכה

30/12/2001 | 20:59 | מאת: רפי לוי

תודה, אצל מי אתה ממליץ לעשות את הניתוח?

04/01/2002 | 05:19 | מאת: רפי לוי

האם כדאי להתיעץ עם אורולוג לפני הניתוח? אולי הבעייה לא חמורה .

רפי יקר, את הניתוח כדאי לבצע אצל כירורג ילדים מומחה במחלקה הסמוכה למקום מגוריך. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים