פי הטבעת-

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/12/2002 | 21:10 | מאת: מילנה

כאבים רצינים בפי הטבעת אצל נערה מתבגרת בת 14 מה עושים? זה יכאב לה? לאיזה רופה אלך עמה? מה יעשו לה? זה כרוך בהורדת הבגד לשאלתה? אוכל לבוא עמה ולהשאר בפנים מהו חוקן? לאיכן מוחדר כפי שספרה רופאת הילדים שכך נוהגים האים זה כמו בימי ילדותי שמן וחומץ עם מחט בתוך מן גומי כזה? זה יכאב לה? אני בעצמי פןחדת להחדיר לה בלי יעוץ בלי כלום כלך סתם רוכשים בבית המרקחת? מה הדר" ממליץ? תודה

שלום מילנה זו באמת בעיה לא פשוטה ואני מבין את הקושי בבדיקה מסוג זה. יחד עם זאת אני מאד ממליץ שתלכי עם ביתך לכירורג ילדים, הוא כמובן יסביר לה לפני כל פעולה ואת כמובן תוכלי ורצוי מאד שתיהי נוכחת בעת הבדיקה. את הבגדים יהיה עליה להסיר בעת הבדיקה אך ניתן לעשות זאת בצורה צנועה תוך כיסוי מקסימלי. על חוקן איני ממליץ לפני בדיקה. ברוב המקרים מדובר בפצע קטן בפי הטבעת הגורם לעצירות והסיבה השכיחה ביותר היא עצירות. הבדיקה מאד חשובה כדי לשלול אפשרויות אחרות היכולות לגרום לכאב. בבברכה,

19/12/2002 | 21:49 | מאת: מילנה בביוף

שלום דר" מה אאשה אם ביתי שלי מסרבת בכל תוקף לבוא כששמעה שיורידו לה את המכנסיים וידחפו לה מכשור פנימה לי הטבעת? היא עושה לי צרות צרןרות בבית! כיצד אתמודד? מילנה בביוף

מנהל פורום כירורגיית ילדים