פרוגנוזה לאחר לידה, ממצא חשוד בסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

31/10/2016 | 14:13 | מאת: גלי

שלום, אני בשבוע 25, בשבוע 22 בסקירת מערכות מאוחרת התגלה ממצא חשוד, לב העובר דחוק לצד ימין, הרופא לא ראה סיבה ברורה למה הלב נדחק. אקו לב תקין. השארות וחשש שיש הרניה דיאפרגמטית או ריאה אקוגנית. 1. במקרה וזה הרניה דיאפרגמטית, האם יש סיכוי טוב לילד להיות בריא לאחר ניתוח? או שההמלצה במקרה של מום כזה לעשות הפסקת הריון? 2. במקרה וזה ריאה אקוגנית, מה הפרוגנוזה לאחר לידה? מודה מראש על התייחסותך

שלום גלי ראשית ברצוני להדגיש שיש לי מגבלה לתת תשובה כיוון שאיני רואה את הסקירה ואת התשובה המלאה. הממצאים שאת מתארת יכולים להתאים לבקע סרעפתי שהוא מום שיכול להיות בדרגות חומרה שונות. הרוב מתאוששים טוב לאחר הניתוח ויכולים לחיות חיים איכותיים, אך ישנם גם תינוקות שמצבם מאד חמור עד שלא ניתן אפילו לנתחם. חשוב להיות בקשר עם הרופאים שביצעו את הסריקה, בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים