בליטה בגולגולת לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

25/01/2016 | 00:10 | מאת: סיון

שלום. בני בן שנה וחודש ושמתי לב פתאום שיש לו בליטה בגולגולת מאחורה. לא זכור לי שהיא היתה שם לפני. חשבתי אולי נפל אצל המטפלת וכתוצאה מיזה זה התנפח,אבל כשנגעתי בזה לא ראיתי מצידו שום תזוזה של כאב. אז לא נראה לי שזו הסיבה. האם יש מה לדאוג? יש מצב שזו צורה של הגולגולת שלו?

שלום סיון הסיבה הסבירה ביותר לבליטה שאינה כואבת היא מבנה של הגולגולת שיכול להשתנות עד שעצמות הגולגולת מתחברים ונסגרים סופית. כמובן שיכולות להיות גם סיבות אחרות ולכן בדיקה של רופא הילדים חשובה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים