גוש שומני?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/01/2015 | 08:47 | מאת: לי

שלום. בני בן 8 יש לו גוש שומני לדברי הרופא ליד הצוואר. להלן תשובת האולטרסאונד:בוצע בדיקה של רקמות הרכות במקום בו נמושה בליטה קשה, בצמוד לגבול המדיאלי של קלויקולה מימין . שטחי תת עורי הודגם תהליך אובלי היפואקוגני,ציסטי, בחלקו האחורי צמוד לקורלקס הגרמי של קלויקולה מימין או אזור הסטרנוקלויקולרי . התהליך אווסקולרי, אינו מכיל הסתדויות בתוכו . אפידרמויד?אחר? אשמח לקבל חוות דעתך

שלום לי לפי תשובת האולטרסאונד מדובר בגוש שומני ציסטי והאבחנה המבדלת ניתנה בחלקה בתשובה. יש גם חשיבות לגודל הממצא שלא צויין. אני ממליץ לך להבדק אצל כירורג ילדים ולשקול הוצאת הציסטה ללמרות שהסיכון לתהליך מסוכן הוא יחסית קטן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים